CONFERINȚA EUROPEANĂ DE PSIHIATRIE ȘI SĂNĂTATE MINTALĂ„GALATIA 2018”

GALATI, ROMANIA, 9 – 13 MAI, 2018

Întregul eveniment științific medical din perioada 9-13 mai 2018 este creditat cu

  • Pentru medici – 28 credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România
  • Pentru farmaciști – 24 credite Educație Farmaceutică Continuă de către Colegiul Farmaciștilor din România
  • Pentru asistenți – 18 credite Educație Medicală Continuă de către Ordinul Asistenţilor Medicali Geneneralişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România

Președinte al Conferinței

Conf. Dr. Anamaria Ciubară                                

Președinte de Onoare al Conferinței

Prof. Dr. Aurel Nechita (România)

Președintele Comitetului Local de Organizare

Ec. Doina Zizi Sandu

Vicepreședinți ai Conferinței

Dr. Mihai Mutică (România)

Conf.Dr. Eduard Polea Drima (România)

Dr. Oana Hănuț (România)

Lector Dr. Ion Udriștoiu (România)

Dr. Claudiu Vasile (România)

            Universitatea Dunărea de Jos Galați – Facultatea de Medicină, Colegiul Medicilor din Galați și Spitalul de Psihiatrie Elisabeta Doamna Galați, în parteneriat cu Asociația Actaria, organizează la Galați, în perioada 09-13 mai 2018, Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală GALATIA 2018.

            Psihiatria locală și profesioniștii din sănătate mintală și-au unit și anul aceasta cu determinare eforturile și urmăresc, prin această manifestare, să ofere o voce și o perspectivă tuturor celor interesați cu adevărat de dezvoltarea și cercetarea științifică a acestor domenii, oferind în același timp un spațiu prietenos adresat comunicării și colaborării.

            În perioada 11 – 14 mai 2017 a avut loc în Galaţi prima Conferinţă Internaţională de Sănătate Mintală din România şi Sud-Estul Europei, eveniment denumit In and Out of Your Mind. Proiect temerar și ințiat de o mână de entuziaști, acest eveniment a generat lucrări de știință, polemici fructuoase dar în același timp a lăsat amintiri frumoase celor aproximativ 400 de participanți, fiind un real succes și un loc de întâlnire a specialiștilor din domeniile sănătății mintale și a medicinei în general. Având în vedere prospețimea viziunilor care au înconjurat această Conferință și implicarea organizatorilor, era de așteptat să nu fie doar o altă manifestare științifică ci un eveniment viu, cu nuanțe de modelare a expectanțelor publicului de specialitate. O simplă căutare pe mediile virtuale este edificatoare în această privință.

            Tematica evenimentului din 2017 a fost generoasă, de la discuții privind costurile în sănătate sau delicatul domeniu al studiilor clinice la dezbateri privind psihofarmacologia în tulburările mintale, prezentări ale ultimelor noutăți și tendințe, trasarea unor atitudini în ceea ce privește nevoia unei emulații în acest domeniu. Nu au lipsit nici prezentările unei multitudini de lucrări originale, urmate de dezbateri publice sau în cadrul socializărilor care fac farmecul acestor întâlniri.

            Odată așezat Galațiul pe harta științelor medicale, anul acesta va fi o a doua ediție, regândită ca o temelie a unui eveniment care se vrea a fi de tradiție. Această a doua ediție va fi legată prin nume de spațiul local dar are prezențe importante din domeniu la nivel global. Ne onorează și conferă semnificații concursul larg și implicarea locală, administrativă și academică.

            Vă invităm așadar la Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală GALATIA 2018. Ne dorim un eveniment interdisciplinar, o agora pentru vocile acestui spațiu est-european, o întâlnire fecundă a celor pe care îi legimitează miile de pacienți tratați, o Conferință reală și care să conteze cu adevărat. Travaliul nostru este de a creiona o manifestare științifică la care fiecare ar vrea să participe, oferind în același timp un spațiu prietenos adresat comunicării și colaborării.

            Tematica manifestării va fi axată pe ultimele tendințe și orientări în domeniile principale – psihiatrie și sănătate mintală, precum și pe zona interdisciplinară dintre acestea și alte domenii medicale și ale disciplinelor conexe.

Sunt invitați profesioniști din domeniul sănătății, psihiatriei și psihologiei, farmaciști, asistenți medicali.

Limba oficială a Conferinței : Română, Engleză